Instruirea practică a bucătarilor, bucătarilor auxiliari din Instituțiile de Educație Timpurie

O alimentație sănătoasă este cheia sănătății copilului de astăzi —  omului matur de mâine. Vârsta preşcolară este cea mai propice pentru a asimila un model de alimentaţie sănătoasă.

Pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă copii au nevoie de cele 4 grupe de alimente:  legume, fructe, cereale, lactate și carne.

Organizarea alimentației copiilor în instituția de educație timpurie include un complex de măsuri realizate în strictă conformitate cu cadrul normativ existent.

În context, conform ordinului DGETS nr. 703 din 10.06.22

,,Cu privire la organizarea activităților de instruire practică a personalului de la blocul alimentar din IET (bucătari, bucătari auxiliari)”

Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport, Primăria municipiului Chişinău în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Moldova organizează în perioada 15-21 iunie 2022 instruirea personalului de la blocul alimentar din instituțiile de educație timpurie (bucătari, bucătari auxiliari).

Instruirile practice se vor desfășura în cadrul Laboratorului tehnologic al Academiei de Studii Economice din Moldova, strada  Petru Rareş, 18, blocul E, sălile 201-203.

Scopul instruirilor:

  • Ameliorarea calității procesului de organizare și desfășurare a alimentației copiilor din instituția preșcolară;
  • Respectarea procesului de preparare a bucatelor conform Fișelor tehnologice aprobate prin ordinul DGETS nr. 421 din 04.06.2021 ,,Cu privire la punerea în aplicare a meniului model unic și a fișelor tehnologice pentru copiii din instituțiile de educație timpurie”;
  • Îmbunătățirea calității preparatelor culinare din componenţa meniului model unic din instituţiile de educaţie timpurie;
  • Prelucrarea unor sortimente noi de preparate culinare care urmează a fi implementate în noul meniu – model unic.